måndag 25 juli 2011

Elias fortsatte med pennorna några dagar till efter att vi kommit hem eftersom han skulle spela beachhandboll i två dagar. Det brukar innebära lite strul med för lite insulin och pumpen av och på med grus i "knappen" som påföljd.

Jag kan inte säga att det fungerade jättebra med pennorna heller, men det var ok. han låg lite högre i socker hela tiden, men mådde ändå bra. Det jobbiga med pennor är att du måste pricka rätt med insulinet och planera bättre än med pump. Med pump kan du ge en extra dos vid för höga värde eller om du ska äta något litet.

Så fort pumpen var på honom igen var värdena så som vi vill att de ska vara igen!
Det känns ändå väldigt skönt att veta att vi fortfarande har ett alternativ som fungerar.

Jag har förresten kastat kartongen med resterande infusionsset, vi bytte på Albin igår och tog från det paketet. Samma sak händer att nålen är alldeles böjd...Han blev riktigt dålig den här gången eftersom det var natt och det gick många timmar innan vi kom på det. Han är fortfarande medtagen, stackaren! Var nära en syraförgiftning, gränsen ligger på 3.0, då man ska uppsöka sjukhus och han låg på 2,6.

Egentligen ska man anmäla felet till tillverkaren, men varför gör man inte det?
De vill ju veta för att kunna utveckla produkten, tyvärr tar man sig inte tiden...jag borde...har ju trots allt semester....
Ska kolla hemsidan ialla fall. Ja, det ska jag!

Inga kommentarer: