måndag 10 juni 2013

Handlingar och konsekvenser

Just nu flyter det på ganska bra för oss, även om det förekommer vissa dispyter angående vad som ska ätas och när.
Med en tonåring i huset är det svårt att hålla fasta tider och rutiner. Det kommande sommarlovet som närmar sig kommer antagligen ställa till det en del. Med låånga sovmorgnar och sena kvällar som man dessutom gärna har ett stort intag av mat. Ja, vi får väl se hur det går...
Som sagt så börjar vi nu få ordning på Elias blodsocker och jag hoppas att det håller i sig. Vet av erfarenhet att sommarlovets början är en jobbig omställning med nya rutiner.

I morgon ska Albin ha Fun Camp på sin skola och det innebär att det är aktiviteter hela dagen. Några i vatten, men alla innebär fysisk rörelse. Det är sådan här dagar som ställer till det lite eftersom Albin ofta struntar i både att äta och att mäta blodsocker. I morgon kan han ialla fall ha pumpen på sig den mesta tiden, nu när han har de nya kalsongerna.
I fredags var han ute på vandring och kom hem med hela matsäcken igen, de hade inte hunnit äta sa han...Det var en jättevarm dag och på kvällen började han må illa och somnade innan åtta. Jag hoppas han kan sätta ihop det med att han inte fick i sig tillräckligt med mat eller insulin den dagen, vilket vi har pratat om efteråt.
Men det är otroligt svårt att vara en bra mamma som ska se till att allt fungerar, men jag är ju inte där. Jag försöker förklara och förbereda så gott det går, och tyvärr får han ta konsekvenserna av att inte göra som vi bestämt och hoppas han lär sig snart.

Även i morgon ska bli en varm och solig dag. Undrar är han somnar då?

Inga kommentarer: