onsdag 8 oktober 2008

Insulin till mellis

Just nu flyter livet med diabetes på. Vi har kommit in i en vardag som fungerar ganska bra. Elias sköte sin diabetes mer och mer själv och han fixar det galant, med pumpen justerar han till det om han ligger lite högt. Många gånger har han genomgående bättre värde när han själv har ansvaret, än te.x på helgen då vi påminner honom. Kan ju också bero på att rutinerna bryts något. Men han är ialla fall väldigt duktig och ansvarsfull!
Albin får ju fortfarande mycket hjälp i skolan och där funkar det också bra. Men vi har kommit fram till att han nu behöver insulin även till "mellis". Vi skulle prova utan och jag tycker det är acceptabelt om han ligger vid tolv, tretton till kvällsmat. Jag vet ju varför och att det inte är så länge, men nu börjar det sticka iväg och då är de lika bra att han får ett "stick" till. Vi har försökt att undvika det, dels för att han ska slippa en extra injektion, men också slippa rädslan för att han blir låg. Albin blev såklart besviken när vi sa det idag, men det går väl över det också. Vi visste ju attdet inte skulle hålla i längden, att inte ge insulin till "mellis".

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej min dotter fick diabetes för 1,5 år sedan. Så den tiden var kaotiskt. Hon är 11 år. Hon tar injektioner. Men nu är vi intresserade av insulin pump.

Hur är det och ha insulinpump.
vi har problem på helgerna brukar sockret ligga högt. Men annars är det bra.